Riktig Mat

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Daniel

8 juni 2012 16:43

Hej Emil :S ... jag behöver råd om rimmning av lax. Jag råkade följa ett annat recept tidigare där det står att man bara skall gnida in laxen i salt blandningen och sedan stoppa in den i kylskåpet. Men jag använde aldrig något lock eller foliepapper eftersom det inte stod något sådan i receptet, inte heller har jag vänt laxen. Är detta farligt? dvs riskerar jag att bli sjuk eller funkar det att rimma på det sättet också?

Tacksam för svar.

/Mvh Daniel

Emil Malm

5 juli 2012 16:41

Ledsen för sent svar.
Det går alldeles utmärkt att göra på det viset, dock är ett lock eller folie att föredra, dels för att skydda laxen från andra saker i kylen och att den inte ska smaka sämre. Dels är det bra att skydda resterande av kylen från att smaka lax. Inte så gott om mjölken smakar lax kanske.
Att vända laxen gör man bara för att den ska bli lite jämnare rimmad. Det går alldeles utmärkt utan att vända den med, det enda som kan hända är att den blir lite hårdare rimmad på den sidan som är neråt.

//Emil

 
Ann Larås

Ann Larås

5 juli 2012 15:22

Hej, jag titter just på rimmad lax. Och ser att det tar 2x12 tim att rimma den. Till min fråga: Jag vill göra en lax-ceviche med lime, chili och gurkstrimlor. Kan jag redan idag äta den, om 2 timmar trots att jag bara har en färsk bit lax? Eller kan jag preparera laxen på nåt annat sätt, snabbt för att kunna lägga kuberna med lax i limedressingen.
/Ann

http://gardentourist.blogspot.com

Emil Malm

5 juli 2012 16:38

Hej,
Laxen prepareras inte i förväg till Ceviche, skär laxen i lagom stora kuber, kanske 1x1 cm och lägg dem sedan i limedressingen. Den borde innehålla lime, lite socker och lite salt?
Kuberna är då klara på ca 20-30 min.
Min tid på Gravad/rimmad lax är ju för en hel laxfilé.

Hoppas svaret är till hjälp.
//Emil

 
Ingen bild

Hanna

22 oktober 2010 09:13

Nu när det börjar bli lite kallare kan du som är så ducktig hitta på någon lite mer vintrig mat??????Puss Hanna

Emil Malm

23 oktober 2010 21:34

Jag ska försöka ta tag i det här igen. Det har varit lite ont om tid. Men ja, jag ska försöka lägga upp lite mat som är anpassat till säsongen, nu höst-vinter då :D

Presentation


Emil Malm´s matblogg

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards